Zárókonferencia, Brassó

A 2022 tavaszán indult ERASMUS+ projektünk, „Úton a blended rendszerű oktatás felé, online -offline jó gyakorlatok (2021-2-HU01-KA210-SCH-000051342)” május 31-én lezárult.

A három együttműködő szervezet igen tartalmas időszakot tudhat maga mögött, amelyről 2023 májusában több platformon is beszámoltunk:
A 2023. május 11-i zárókonferenciát Brassóban szerveztük meg az Áprily Lajos Főgimnázium gyönyörű épületében.
Az iskola igazgatója, Ferencz Irma köszöntője után egy átfogó kép keretében mutattuk be a projektet. Ezután következtek a résztvevő pedagógusok beszámolói, és rövid szakmai összefoglaló a projekt egy évének tapasztalatairól. Rövid szünet után Kerekasztal bemutatókkal folytatódott a nap, ahol a vendégek aktívan részt vehettek a Tanlet útvonalak prezentálásában és az élménypedagógiai munkában.
A jelenléti konferencia mellett a távoli érdeklődők is bekapcsolódhattak az eseménybe, online közvetítés majd közös műhelymunka formájában, ahol egy jelenség alapú óratervet állítottak össze.
Nagy öröm számunkra, hogy mind a jelenléti mind az online konferencián nagy aktivitással kapcsolódtak be a kollégák a közös munkába. A projekt további disszemináláshoz nagy ösztönzést adott az egyik résztvevő visszajelzése:
“Kedves Kolléganők! Úgy örülök, hogy találkoztam egy olyan szemlélettel, mellyel egyetértek, amelyről vitázhattunk, ugyanis annyi a fásult tanár kolléga a mai tanítási rendszerben, ritkán adódik alkalom arra, hogy véleményt váltsunk, megbeszéljünk, vitassunk valamit. Nem (csak) a rendszer hibája, hogy tanulóink nem, vagy nem eleget tanulnak. Nekünk, tanároknak, kell valamit tennünk, hogy a következő generációk tanuljanak, fejlődjenek, haladjanak. Remélem, hogy változásokat érünk el hamarosan. Erre alkalmasak szerintem ezek a jó gyakorlat bemutatások is. Külön köszönet a kollégáknak, akik figyeltek és készültek arra, hogy aktív részesei lehessünk mi is (akik online voltunk) az előadásnak! Ajánlani fogom a Jó gyakorlatokat más kollégáknak is.
További sok sikert kívánok mindenkinek!
Szeretettel, Dobai Aranka nagymohai tanítónő”

A videó itt érhető el.

Zárókonferencia Brassó, 2023. május 11.