Tavaly bemutatkoztunk, az idén beszámolunk

Tavaly bemutatkoztunk, az idén beszámolunk a Magyar Nevelés- és Oktatáskutatók Egyesületének Konferenciáján.
Ennek apropóján tekintünk most vissza:
A Cifra Palota Közhasznú Egyesület (HU), Interregió Fórum Egyesület (HU) és az Áprily Lajos Főgimnázium (Brassó -RO) aktuálisan futó ERASMUS+ projektje az „Úton a blended rendszerű oktatás felé, online-offline jó gyakorlatok” KA210-SCH-000051342. A három szervezet 2022 márciusa óta dolgozik együtt.
Fő céljuk, hogy a COVID időszakban kialakult, újszerű oktatási körülmények hatását felmérjék mind a gyermekek tanulási folyamataira, mind a pedagógusok munkájára vonatkozóan. A pandémiás oktatási időszakban felmerült kérdésekre, nehézségekre, kihívásokra pedig közös munka során megoldásokat keressenek.
A projekt indulásának első hónapjában került a projekt a Gál Ferenc Egyetem Egészség- és Szociális Tudományi Kar intézetvezető főiskolai tanára, a HERA Gyermekvédelmi és Szociálpedagógiai Szakosztálya szakosztályvezetője látóterébe. Projektünk ebben a fázisban éppen az állapotfelmérő kérdőív kidolgozásánál tartott. A Szakosztályvezető megítélése szerint az éppen induló pilot projekt illeszkedett a Magyar Nevelés- és Oktatáskutatók Egyesülete – (Hungarian Educational Research Association) 2022 évi esedékes konferenciájának tematikájába.
Mivel a projekt valamennyi résztvevője támogatta a bemutatkozást, a Cifra Palota Egyesület megszervezte a rendezvényen való megjelenést.
A 2022 május 25-27 között a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen megrendezett konferencia témája “Oktatás egy változó világban – Kutatás, innováció, fejlesztés”. A Cifra Palota Közhasznú Egyesület a poszter szekcióban mutatta be a projektet.
A 20 fős érdeklődő csoporton kívül közel száz szakember tekintette meg a poszter kiállítást. A megjelenés során több szakmai kapcsolatfelvételre is sor került.
A konferencián való részvétellel jelentős lépést tettünk a szakmai körökben történő bemutatkozásra, megalapoztuk új együttműködési kapcsolatok lehetőségét mind magyarországi mind romániai viszonylatban.

Megtisztelő volt, hogy bemutathattuk projektünket a HuCER 2023 Konferencián. Téma: Oktatás egy változó világban - kutatás, innováció, fejlesztés. Magyar Nevelés- és Oktatáskutatók Egyesülete - Hungarian Educational Research Association. Örömmel számolunk be eredményeinkről 2023 május 26-27-én Szombathelyen a HuCER 2023 Konferencián. Téma: "Az oktatás határdimenziói" "Úton a blended rendszerű oktatás felé, online-offline jó gyakorlatok" KA210-SCH-000051342 Az Európai Unió támogatásával.

Cimkék: